Tips dalam membangun Perniagaan MLM ( Multi Level Marketing )


Ramai orang yang dijemput untuk menyertai malas ... benar-benar, jika ada yang mengatakan bahawa dalam perniagaan MLM ramai orang gagal, hanya 1 atau 2 minggu telah menyertai MUNTABER (mundur tanpa berita), tetapi kita juga perlu melihat fakta bahawa dalam perniagaan MLM juga juga ramai orang yang berjaya walaupun pada usia yang sangat muda. Dalam mana-mana perniagaan mesti ada orang yang berjaya dan beberapa yang gagal, ia telah menjadi undang-undang semula jadi.
Ramai orang gagal dalam perniagaan MLM kerana mereka tidak tahu bagaimana, dan lebih buruk lagi mereka tidak mahu belajar bagaimana. Sekarang soalan penting bagi kita semua bukan berapa banyak orang yang gagal? Tetapi bagaimana mereka berjaya membina perniagaan MLM? Seterusnya saya ingin berkongsi 6 langkah pintar dalam membina rangkaian perniagaan MLM anda:
 
1. Mempunyai Impian
Mempunyai mimpi adalah langkah pertama yang sangat mempengaruhi daya hidup anda dalam menjalani proses mencapai kejayaan. Memiliki mimpi sangat disyorkan apabila memulakan perniagaan termasuk MLM. Seperti kereta, mimpi adalah bahan bakar yang akan memastikan kereta berjalan sampai mencapai tujuannya. Bersatu langkah-langkah dan cuba buat visi dengan rangkaian anda, kemudian buat rangkaian perniagaan MLM anda.
 

2. Lakukan Duplikasi
Ingin rangkaian perniagaan anda bertambah baik? Duplikasi dengan betul dan secara beransur-ansur. Dalam pemasaran rangkaian, tanpa pertindihan, perniagaan MLM anda akan berjalan perlahan-lahan dan kekurangan semangat. Anda harus meniru langkah-langkah orang yang telah berjaya dalam perniagaan MLM anda, dan mengembangkan kemahiran tersebut dalam diri anda. Selepas menguasai ia mengajar kepada downline anda dengan sabar dan tekun langkah demi langkah mengikut kebolehan downline anda. Anda mesti bersedia untuk membayar harga jika anda ingin berjaya, dengan bekerja keras dan meluangkan masa untuk dapat membentuk rangkaian besar.

3. Terus Belajar dan Inovatif
Ramai pemimpin MLM berjaya dan berjaya mencapai kejayaan kerana banyak pembelajaran. Sudah tentu anda perlu belajar dari upline atau pemimpin anda, melakukan perkongsian, soalan dan jawapan dan penyelesaian penyelesaian masalah. Pembelajaran juga boleh dilakukan dengan menghadiri acara persembahan perniagaan. Dengar dan rekod semua petua dan petua untuk berjaya dari para pemimpin untuk membina keghairahan anda. Apa yang penting juga ialah membaca buku, mendengar pita dan VCD yang berguna untuk pembangunan diri dan pembangunan perniagaan MLM anda. Sekiranya anda mempunyai akses internet, anda juga boleh mempelajari laman web motivasi dan laman web pembelajaran dalam talian.

4. Jadilah Pelaku Sekaligus User
Sebagai pengedar MLM, bukan sahaja anda boleh menjual, tetapi anda mesti menggunakan produk dari MLM yang anda tinggalkan, jadi anda benar-benar merasakan manfaat dan penggunaan produk ini. Apabila menawarkan kepada calon pembeli atau ahli baru, anda boleh dengan mudah dan yakin membentangkannya. Oleh itu, gunakan produk MLM anda untuk diri sendiri, kemudian tawarkan kepada orang lain.

5. Gunakan Teknik Edifikasi
Sekiranya anda baru bermula, anda mungkin tidak baik pada persembahan. Tambahan pula, kebanyakan orang yang dibentangkan selalu bertanya apa yang telah anda capai, sementara anda belum mencapai kejayaan. Gunakan edifikasi, langkah dalam menawarkan perniagaan MLM anda dengan memberitahu pemimpin yang telah berjaya dalam perniagaan MLM. Matlamatnya adalah untuk memotivasi downline bakal calon. Tanya pemimpin upline anda yang berjaya untuk membantu anda membuat persembahan.

6. Lakukan Team Work
Perniagaan Pemasaran Rangkaian adalah perniagaan amanah, yang berkait rapat dengan perniagaan dalam kerjasama bersama. Cuba buat kerja berpasukan yang kukuh. Mewujudkan komunikasi yang baik dengan Pemimpin anda, upline dan downline secara berterusan, ini adalah penting kerana tanpa berkomunikasi, anda akan terlambat memantau maklumat terkini, terlambat untuk bergerak dan terlambat untuk melakukan percepatan perniagaan.
Di era internet, buat blog atau perniagaan laman web anda sendiri, kemudian promosikan blog / laman web anda di laman web media yang secara khusus meliputi perniagaan MLM. Dengan cara itu peluang untuk mendapatkan rujukan / prospek melalui internet sangat besar.

 
sumber: mutiaramutiarakehidupan
Share this :
« Kembali